Ay Güneş Takvimi

(Kuran ayet 7: 38) (Allah) diyecek: “Cinlerden ve insanlardan sizden önce geçmiş ümmetlerle birlikte ateşe girin.” Her bir ümmet girişinde kardeşini (kendi benzerini) lanetler. Nitekim hepsi birbiri ardınca orada toplanınca, en sonra yer alanlar, en önde gelenler için: “Rabbimiz, işte bunlar bizi saptırdı; öyleyse ateşten kat kat artırılmış bir azap ver diyecekler. (Allah da:) “Hepsi için kat kattır. Ancak siz bilmezsiniz” diyecek.

“Ümmet”in, zaman ve düşünceleri paylaşan bir grup insan anlamına geldiği ve bilgi eksikliğinin sonuçlarının felaket olduğu da ayetten anlaşılmaktadır. Çoğunluğun ve kitlelerin bir fikrin doğruluğu için bir argüman olmadığı da açıktır. Aksi takdirde, Allah aynı anda bir grup peygamber gönderirdi. Dini anlamak ve ona bağlı kalmak bireysel bir sorumluluktur ve her insan kendi hayatından sorumludur.

(Kuran ayet 18: 103,104) De ki: “Davranış (ameller) bakımından en çok hüsrana uğrayacak olanları size haber vereyim mi?” (103) “Onların, dünya hayatındaki bütün çabaları boşa gitmişken, kendilerini gerçekte güzel iş yapmakta sanıyorlar.” (104)

Yukarıdaki ayet, bir kişinin çoğunluğa uymasına rağmen yanılabileceği ihtimalini göstermekte ve bu da onun doğruluğundan emin olmasını sağlamaktadır. Bu yüzden herkes dininden emin olmalıdır.

Tüm fikirler tartışılır. Bu, Tanrı’nın Yüce Olan’ı söylediğinde izin verdiği şeydir. (Kuran ayet 2:23) “Ve eğer kulumuza indirdiğimizden şüphe duyuyorsanız, o zaman aynı türden bir sure öğretin ve doğruysanız Allah’tan başka şahitlerinizi çağırın!” (Kuran ayet 21: 108) “Size, sizden bahsettiği bir kitap gönderdik: Tartışmaz mısınız?” Öyleyse Tanrı’nın kitabına akılla muamele etmek gerekiyor

Doğa, Güneş takvimini veya Ay takvimini bilmez, yalnızca LuniSolar takvimini bilir.

Acil bir durumu veya önemli bir şeyi belirtmek için genellikle “S.O.S” veya “Mayday” gibi birkaç kelimeye ihtiyacınız vardır. Ve bu, en yüksek öncelik ile düşünülmelidir.

(Kuran ayet 55: 5): “Güneş ve ay hesaplanarak”. Kuran dilinde “arapça” sadece üç SÖZCÜK vardır. “GÜNEŞ”, “AY”, “HESAPLAMA”. Bu kelimelerin tek anlamı, hem Güneşi hem de Ayı dikkate alan bir “takvim” dir. Hangi “Luni Güneş Takvimi” dir.

Bu, bu sözlerle doğru tepki vermezsek, sonuçların biz ve çevremiz için rahatsız olacağı anlamına gelir.

Teori

(Kuran Ayet 56: 75-76): Yıldızların konumları üzerine yemin ederim. (75) Bu bir yemindir, eğer bilseydiniz, bu çok büyüktür. (76)

Dünyanın güneşin etrafında döndüğünü biliyoruz. Bu kursun tam bir kurs olması yaklaşık 365 gün sürer.

Astronomi konusunda uzman olduğumuzu varsayarsak ve yıldızların yerini tespit edebiliriz. Yani evren çemberini her 30 derecede 12 konuma böleriz. Yukarıdaki çizim gibi. Ve yıldızlar arasındaki mesafeye kıyasla Güneş ile Dünya arasındaki mesafenin ihmal edilemeyecek kadar küçük olduğu göz önüne alındığında. Böylece dünya, evrenin merkezi olarak kabul edilebilir. Bir sonraki grafik başka bir yöndür.

başka bir yön
başka bir yön

Çizim, güneşin Dünya’ya ve aya göre bilinebilecek bir konumu olduğunu ve bu konumların her iki saatte bir değiştiğini gösteriyor. Dünyanın 24 saatte bir kendi ekseni etrafında döndüğünü fark edersek, o zaman her iki saatte bir değişen bir baş yönüne sahip oluruz, ayın yönü her iki günde bir ve günün bir bölümünde değişir ve güneşin yönü her 30 günde bir ve günün bir bölümünde değişir. Günün biriminin Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönüşü olduğunu, ayın biriminin ayın dünya etrafındaki dönüşü ve yılın biriminin Dünya’nın güneş etrafındaki dönüşü olduğunu bilmek de önemlidir. Gökyüzünü 12 bölgeye bölerek (Kuran Ayet 9:36): “Şüphesiz Allah katında kalan ayların sayısı, Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günden itibaren on iki aydır; bunlardan dördü koruma altındadır. Doğru din budur, öyleyse bunlar sırasında kendinize haksızlık etmeyin. Ve size karşı topluca savaşırken, kâfirlerle birlikte savaşın. Ve bilin ki Allah, salihlerle [kendisinden korkan] beraberdir. (36) ”.

Dolayısıyla, doğru takvimi kullanmak müşriklerin şiddetli direnişiyle karşılaşacak ve müşriklere teslim olmamalıyız.

3.5 2 votes
Article Rating

Views: 193

Subscribe
Bildir
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments